Parktronic - przód - kiedy się włącza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ariaad
    Classic
    • 2010
    • 4

Zamieszczone przez krzysiek83wpr
    TO tak się da?? a po co komu by zamawiać bez oznaczeń auto.
    pewnie że się da zobacz sobie w konfiguratorze - niektórzy lubią cichociemność
  • horhe358
    Drive
    • 2009
    • 90
    • Octavia III (5E3)
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Cześć,

Krótkie pytanie - jestem prawie pewien, że kiedyś parktronic włączał mi się przy wbijaniu jedynki. Podejrzewam, że wykodowali mi to bez pytania w ASO, ale chciałbym się upewnić. Może ktoś wie czy to faktycznie się w VAGu włącza? Czy też coś mi się wymyśliło i to nigdy tak nie działało? Wsteczny włącza czujniki, ale jedynka nie.

pozdr.,
    Paweł

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez horhe358
      Krótkie pytanie - jestem prawie pewien, że kiedyś parktronic włączał mi się przy wbijaniu jedynki
      Tak dzieje sie TYLKO w przypdku gdy wcześniej cofałeś i parktronic aktywował się sam. Wtedy, gdy ze wstecznego przełaczysz na 1-ke czujki są nadal aktywne, do chwili przekroczenia 15km/h lub wyłączenia ręcznie (przyciskiem na centralnej konsoli).
      W innym wypadku aby aktywować przednie czujki trzeba nacisnąc przycisk na środkowej konsoli.
      Czarny Elegance

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
        Tak dzieje sie TYLKO w przypdku gdy wcześniej cofałeś i parktronic aktywował się sam. Wtedy, gdy ze wstecznego przełaczysz na 1-ke czujki są nadal aktywne, do chwili przekroczenia 15km/h lub wyłączenia ręcznie (przyciskiem na centralnej konsoli).
        W innym wypadku aby aktywować przednie czujki trzeba nacisnąc przycisk na środkowej konsoli.
        dokładnie tak
        Zamieszczone przez horhe358
        jestem prawie pewien, że kiedyś parktronic włączał mi się przy wbijaniu jedynki
        trochę to bez sensu bo stojąc w koku cały czas byś miał włączony i jak podjedziesz za blisko to będzie ci piszczało.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• horhe358
          Drive
          • 2009
          • 90
          • Octavia III (5E3)
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Dzięki za szybkie i trafne odpowiedzi.

No sam się zastanawiałem - ale faktycznie chodziło pewnie o to że włączały się razem ze wstecznym.

pozdr.,
          Paweł

Komentarz

Pracuję...